Nyheder

Et nyt tilbud

Mandag den 19. maj 2025. Jeg har netop hjemtaget et mindre antal af "Den glemte grotte" for at iværksætte et udsalg. Jeg sælger bogen for kr. 100 + forsendelse og sender den overalt i kongeriget. Slå til nu. Udsalget varer så længe lager haves. Et godt tilbud, som de siger i Jysk.

E reolen GO

Lørdag den 17. maj 2025. E bøger og lydbøger til børn og unge. Bibliotekernes tjeneste, som er meget populær og betjener sig af en flot og overskuelig hjemmeside. Følg linket for at læse mere om "Den glemte grotte." 

https://ereolengo.dk/ting/object/870970-basis%3A138743136



Ny anmeldelse

Onsdag den 23. april 2025, verdens bogdag.            Den glemte grotte anmeldt af Maria Louise Kohls
Tusind tak for anmeldereksemplar, og tak fordi jeg måtte læse og anmelde din bog 😊 Det var en sand fornøjelse!
Jeg føler, at jeg har fået kontakt til mit "indre barn" igen via denne bog. Måske fordi den er for den yngre målgruppe (12-17 år), men jeg ved at jeg ville have elsket at læse den, dengang jeg var teenager.
Klaus Wilmann skriver i et meget læsevenligt sprog. Det er næsten som talesprog, og "lyder" mere som en højtoplæsning selvom jeg læser inden i mig selv. Og jeg har flere gange tænkt, at den netop skulle laves som lydbog også - gerne med oplæsning fra forfatteren selv, hvis man kunne komme med et ønske 😊 Det ville både give noget mere til sammenstødet mellem nutids børn/unge og hvad der kan genkendes på tværs af generationer, som jeg ved forfatteren også går op i. Samt, har jeg en idé om, at Klaus Wilmann er en fantastisk historiefortæller verbalt som på skrift.
Jeg var ikke lige forberedt på at sidde på kanten af sofaen for at løse mysteriet, men jeg har virkelig ikke kunne slippe bogen.
Som voksen, og som mor kan jeg godt lide at Klaus Wilmann skriver om følelser. Både de gode og dem der kan gøre ondt, ja, selv dem vi ikke rigtigt kan sætte ord på. Og kunsten i at få et råd om følelser og håndtering af disse, proppet ind i en bog uden at de lyder "cringe" eller "akavet", har Klaus Wilmann bare mestret.
Jeg glæder mig til den dag, hvor mit barn er gammel nok til at læse ungdoms krimi, og jeg kan stikke "Den glemte grotte" af Klaus Wilmann i hånden på ham og sige: "Værsgo, den er god den der".
Jeg glæder mig til at læse mere af Klaus Wilmann, og jeg håber virkelig at skrivestilen bliver ved med at være åben og varm. For det føles faktisk som et varmt kram - og det er de bedste bøger i min optik ☺️ 5/5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


Torsdag den 19. april 2025. God påske til alle mine besøgende på siden og til læsere. Påsken er en skøn højtid, på en måde rarere end julen. Hyggelige frokoster med familie og venner som i julen, men med meget bedre vejr, forår og lys. Og så er påsken er befriet for julestress, gaver og uoverskuelige indkøb. 

Her er et foto fra Malaga i Spanien, hvor kirken styrer løjerne, og hvor påsken får fuld skrue, hvert år. Store optog med kutteklædte mænd, og tonstunge tableauer med øjeblikke fra Jesus' sidste dage som bæres rundt, med ledsagelse af store orkestre. Et fascinerende skue. 

En alvorlig sag for deltagerne og en ugelang fest for indbyggerne. 


Torsdag den 10. april 2025. Pompidoucentret i Paris har en filial i Malaga. Det er et fint museum for moderne kunst, som gemmer sig under jorden og under denne flotte glasterning. Den udstilling vi netop har set havde overskriften: Mennesket kamp med naturen, eller noget i den stil. En spændende udstilling med historiske malerier, bl.a. et af Legér, og installationer af mere moderne tilsnit. En som fornøjes ved det skrevne ord, får meget inspiration sådan et sted. 

Mandag den 31. marts 2025. Så er bibliotekspengene landet. Ikke noget jeg bliver fed af, men dog en hjælp til at finansiere aktiviteter som deltagelse i bogmesser og lignende. Læsehesten her er altid ved min side, og er et eksempel hvad AI kan rent grafisk. Det trænede øje kan sagtens se at billedet er kunstigt skabt, men det er sværere med tekster. De første bøger med AI generet tekst er på gaden. Forfatterne gyser, men markedet er roligt. Gad vide hvordan fremtiden bliver?


Mandag den 20. Januar 2025.  E-reolen er bibliotekernes streamingtjeneste. Der er et stort udbud af E og lydbøger til børn og unge. For eksempel kan man finde Den glemte grotte. som E bog. Tak for det.   https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis%3A138743136


Torsdag den 9. Januar 2025. Så faldt jeg igen over en af disse annoncer i Politiken.  På siden hvor pårørende mindes deres afdøde, optræder af og til annoncer indrykket af de offentlige, med oplysninger om afdøde uden netværk.  Man søger eventuelle pårørende, familie eller venner. Annoncerne er en trist påmindelse om at der er mennesker som lever og dør alene. Om en ensomhed så stor, at det er svært at fatte. Det skrev jeg en roman om for fire år siden. Læs om den her på sitet, på siden bøger. Jeg slører navnet, uanset det optræder i annoncen.

 godt nytår allesammen



Lørdag den 7. december. Tænker du på at købe en af mine bøger, er der en lige vej til bestilling. Fra mig via forlaget, og nu med julerabatter. Gå til siden Bøger og brug linket under teksten om hver enkelt bog. Så er du godt på vej.




Søndag den 1. december. I dag er det første søndag i advent, og nu er juleforberedelserne for alvor i gang. Hos os har vi klippet og klistret med børnebørn hele søndagen og nu har vi hjerter og kræmmerhuse overalt. Men vi er også i fuld gang med at købe julegaver, og det er I også, kære læsere. Jeg vil i al beskedenhed anbefale en god bog. Overraskende, næppe, men stadig en god ide. En spændende historie til jeres teenagere og en krimi til de voksne. Find dem på siden Bøger, og klik dig videre til en webshop. Nemmere bliver det ikke. Glædelig jul. 

Fredag den 22. november. I 1877 skrev H.C. Andersen sin rejseskildring fra Spanien. Han gjorde turen over Pyrenæerne i diligence, En halsbrækkende tur ad hullede veje, med udsigt til dybe kløfter og med risiko for uheld og overfald. Det har måttet kræve mere mod, end hans eftertid har tillagt ham. Hans skildringer fra Spanien er fulde af glæde og undren, og med læsningen oplever vi ikke blot et landskab i forandring og bevægelse, men også en forfatter som forandres og som reflekterer over sin egen tilstedeværelse, i Spanien og i tilværelsen. Med Tom Kristensens "En kavaler i Spanien" springer vi et halvt århundrede frem, til 1926, men vi møder den samme undren og fornøjelse over et land, et folk og en kultur, som stadig er meget fremmed fra det danske, men samtidig så nemt at forholde sig til. Han undrer sig over mærkelige stikke, som tyrefægtningen, men glæder sig over glæden hos et folk der lever, trods fattigdom og undertrykkelse. Også han foretager som Andersen ikke bare beskrivelser af steder og fænomener, men beskriver relationen mellem forfatter og iagttagelse, på en måde, så man ser begivenhederne i alle tre dimensioner. Klaus Rifbjergs "Til Spanien" fra 1970 er ligeledes en art rejsebeskrivelse, men igen ikke blot i form af neutrale beskrivelser, af bygninger, pladser, steder og landskaber. Med Rifbjerg inddrages alle vores sanser i læsningen, hvor vi følger en forfatter og hans stab, som følger et hold af matadorer og hjælpere på en turné rundt i Spanien, fra Barcelona i nord til Almeria i syd. Og vi forstår undervejs, hvordan tyrefægtningen engang var et spejl af et sammensat samfund, og vi forstår hvordan forfatterens relation til kulturen udvikles undervejs som Spanien går ham i blodet.

Det er tre meget forskellige bøger, skrevet over metre end et århundrede, men også bøger med meget til fælles, og læser vi dem i dag kan vi trods deres høje alder stadig gøre os klogere på både Spanien og forfatterne. 

Uden sammenligning i øvrigt, what so ever, forsøgte jeg i min thriller "Mørke dage i Nice," at skildre byen som var jeg en fremmed, som gæst.  Byen og dens pladser, dens torve, parker og huse, er scener for romanens dramatiske begivenheder, og min hovedperson er glad for at vandre rundt og iagttage stederne. Jeg har forsøgt at give Nice liv, gennem  min fortællers personlighed, og måde at fordøje indtryk på. Læs mere om bogen på siden Bøger.

Mandag d. 18 november. Nu nærmer julen sig, og forældre og bedsteforældre, skal igen til at tænke på gaver. Hvad pokker skal vi finde på, de har jo alt allerede. Nå! de gamle får sikkert sokker og lommetørklæder igen, selvom de nok hellere ville have en god flaske vin. Men de unge og børnene? Giv dem dog en god bog. Her på siden, finder du links til mine forlag, hvor du kan bestille mine bøger. f.eks. bogen til teenagere, som julemanden har været så venlig at tage med. Bestil den her: Den glemte grotte

Onsdag d. 30 oktober. Endnu en anmeldelse. Nor og hans far Jakob Paulsen læser børnebøger og anmelder bøger på Instagram. Her er deres anmeldelse af Den glemte grotte.

🌲En mordgåde med helt almindelige drenge🌲
Mens vi læste bogen Den glemte grotte af @klauswilmann kom vi til at tale om, at det egentlig er hyggeligt med et par drenge i hovedrollen, som er helt almindelige.
De lever helt gennemsnitlige liv og har oplevelser, som nærmest 1:1 rammer en hverdag, som enten Nor kender eller jeg selv har kendt.
Det var rart - men det går hele bogen selvfølgelig ikke med. De to drenge elsker at være i naturen og har et hemmeligt sted i skoven. Men da de en dag vil grave ud til en hule, finder de en gammel grotte.
Og i den grotte er der et skelet og våben fra 2. Verdenskrig. Drengene får involveret politiet, men de bor i en lille by, og hurtigt viser det sig, at de forkerte folk for nys om, at drengene har fundet grotten.
Folk, der vil gå meget langt for at få fat i noget, der lå i grotten og har en tæt forbindelse med det gamle mord.
De to drenge, der går i 7. klasse, er forskellige, og selvom de fungerer godt sammen, har deres indbyrdes forhold også en stille dynamik ift. hvem der bestemmer.
Mordgåden er spændende og beskrevet realistisk. Undervejs handler nogle af kapitlerne om politiets vinkel og arbejde, og selvom det tager lidt af hastigheden og mystikken ud af handlingen, er det også spændende for en ung læser.
Bogen har en svaghed i skrivestilen, som har en tendens til at beskrive, hvad der sker, frem for at lade det ske. Nor tænkte ikke så meget over det, men han er også vant til dagbogsformen, det var mere noget, jeg som voksen tænkte over. Skrivestilen vil med andre ord ikke falde i alles smag 😊
Den glemte grotte er på mange måder en afslappende bog, hvor drengenes almindelighed gør, at det er nemt at falde ind i deres univers.
Bogen henvender sig til 12-17 årige, står der på den, men Nor skyder den til 11-14 år, hvilket jeg er enig med ham i 👍

'Søndag d. 3. november. Bogforum i Bellacentret. 

Forlaget Underskoven har en stand, hvorfra min glemte grotte kan købes. Jeg vil besøge Bogforum og Underskovens stand, som var min samarbejdspartner da jeg udgav Den glemte grotte. Jeg vil gå rundt et par timer og suge indtryk til mig. Jeg håber jeg kan få nogle gode samtaler om vilkårene og mulighederne for forfattere som mig uden verdensberømmelse, Måske ses vi derude?

Tirsdag den 1. oktober. Bemærk at du sparer en del, hvis du køber "Den glemte grotte" direkte fra forlaget. Brug dette link og du kommer straks ind i forlagets butik.

Tirsdag den 23. September. Jeg er netop vendt hjem efter en pragtfuld ferie i skønne Malaga. Det er en by vi ofte vender tilbage til. Den rummer så mange oplevelser. Spansk kultur med historiske aftryk fra romere, føniker, maurere med flere. Fine museer, smukke bygninger, dejlig mad og fantastiske traditioner. Billedet er fra en Samanta Santa, den hellige påske, som er kendt for sine mange prosessioner i byen. En stor oplevelse at overvære.

Nu skal jeg i gang igen med markedsføring af min teenageroman. Jeg håber på gode aftaler på biblioteker og andre steder.


Søndag den 18. august. Forleden modtog Den glemte grotte en lektørudtalelse. Det er langtfra alle bøger der får en sådan, og den er vigtig, for den styrer bibliotekernes indkøb. Det lød bl.a. sådan i udtalelsen: 

"Spændingsbog med et krimiplot om to drenge, der gør et makabert fund og pludselig hvirvles ind i en farlig sag, der har tråde til 2. verdenskrig. Plottet og spændingskurven er effektivt bygget op, og drengenes forskellige personligheder træder tydeligt frem i bogens beskrivelser."


På lørdag den 17. august kl. 11.00, kan du møde mig hos Østerbros Boghandel, Østerbrogade 200. Her vil jeg sidde en rum tid. Vi kan få en god bogsnak, og du kan få et signeret eksemplar af min nye roman til teenagere. Ses vi? mon ikke.

Den 9. august, det er en fredag, klokken 15, afholder Bog og Idé i Kalundborg og jeg en lille event i butikken. Jeg dedikerer min nye bog, og taler med kunder og besvarer spørgsmål. Butikken vil annoncerer arrangementet på sociale medier, så min ikke der kommer nogle stykker. Det skal nok blive sjovt.

Den 24. Juni udkom min roman til teenagere, "Den glemte grotte." Jeg udgiver den selv, men med Forlaget Underskoven som samarbejdspart. Forlaget står for alt det praktiske, mens jeg har ansvaret for markedsføring. Det foregår primært på sociale medier. 

Den 11. juli bragte Dagbladet Nordvestnyt dette flotte interview med mig i anledning af min nye bog. Ovenikøbet fik jeg også et foto på forsiden. Hold da op, Verdensberømt i Vestsjælland og Odsherred. Tak for det.